Generatie Foto Deventer en Zwolle

Generatie Foto is een foto waarin meerdere generaties van 1 familie op de foto staan. Ik zag dit idee op het internet en het leek mij erg leuk om dit zelf ook te gaan proberen. Mijn vriendin heeft een erg grote familie en deze mochten dan ook als test personen fungeren. We hadden afgesproken om de foto’s te maken in het mooie ’t Harde. De ene helft van familie komt uit Deventer en de andere helft komt uit Zwolle.

Het was echt een super mooie dag om foto’s te maken en ik had er ook erg veel zin in. Nadat we alle apparatuur en de grote spiegel hadden ingepakt reden we vanuit Deventer richting¬†’t Harde. Onderweg kon ik al bespreken met mijn vriendin wat voor soort foto’s zei wilde en hoe ik de Generatie Foto wilde gaan maken.

 

Familiefoto Deventer Zwolle van stokkum 02

Landgoed Zwaluwenburg

Eenmaal aangekomen bij Landgoed Zwaluwenburg (hier hadden we afgesproken) konden we eerst even lekker bijkletsen. In de tussentijd kon ik iedereen informeren over wat ik wilde gaan doen en misschien belangrijker hoe ik dit wilde gaan doen. Eerst even een paar losse foto’s maken van de kinderen om te testen hoe het licht is en waar we de foto’s het beste konden maken.

Toen ik alles eenmaal goed ingesteld had was het tijd voor de groepsfoto. Het ging om een erg grote groep dus het was even passen en meten waar iedereen ging staan. Ik heb meerdere foto’s gemaakt aangezien het met zo grote groep erg snel voorkomt dat iemand zijn ogen dicht heeft of net de andere kant op kijkt. Door meerdere foto’s te maken verklein ik dit probleem en zou ik de foto’s kunnen bewerken in Photoshop en daarmee 1 goeie groep foto te krijgen.

Familiefoto Deventer Zwolle van stokkum 01
Familiefoto Deventer Zwolle van stokkum 01
Generatiefoto Deventer
Familiefoto Deventer Zwolle van stokkum 04

Generatie Foto

Na de eerste familie foto’s te hebben gemaakt was het tijd om de foto’s voor de Generatie Foto te gaan maken. Ik had
mijn spiegel al klaar liggen. Het idee was om eerst oma op de foto te zetten. En In spiegel van oma de jongere generatie te plakken.
Alleen de allerjongste hoefde niet met de spiegel op de foto. Iedereen stond mooi op een rijtje te wachten. Het ging daarom best
snel tot ik iedereen op de foto had gezet.

Toen de foto’s voor de Generatie foto gemaakt waren hadden we het idee om alleen alle kinderen op de foto te zetten.
Dus was een leuk plan alleen de uitvoering was iets lastiger. De kinderen waren er een beetje klaar mee en wilde lekker
rondrennen met dit mooie weer. Ik geef ze natuurlijk groot gelijk. We hebben toen ook maar besloten dat de foto wat
chaotischer mocht worden.

Familiefoto Deventer Zwolle van stokkum 03

Grote kinderen op de foto

De kleine kinderen waren allemaal samen geweest. Nu was het tijd voor de grote kinderen (ouders) op de foto te zetten.
Dit was een stuk makkelijker en daar waren we dan ook best snel klaar mee. Iedereen wilde nog even met hun eigen kinderen
op de foto. Nadat iedereen elke positie heeft gehad die ze wilde hebben we de Generatie shoot afgerond.

We hebben na de Generatie Shoot nog even lekker gegeten met zijn allen in een pannenkoek restaurant. We konden nog
even lekker napraten met een hapje en een drankje. Na het lekkere eten hebben uiteindelijk toch echter afscheid genomen.

Ik vond het een super gezellige Generatie Shoot.