8 Stappen naar een aantrekkelijke zwangerschap shoot

Je bent zwanger ! Van harte gefeliciteerd !

Zwanger zijn is een erg bijzondere periode die veel mensen graag op foto willen vast leggen. Niet alleen mooi als herinnering maar ook erg mooi om de zwangerschap foto’s af te drukken op canvas bijvoorbeeld.

Kleding

Om mooie zwangerschap foto’s te maken is kleding uiteraard een erg belangrijk punt. Zorg er in ieder geval voor dat je het zo simpel mogelijk houd. Dit brengt het beste resultaat met zich mee. Drukke prints of plaatjes op de kleding leid alleen maar af. De focus moet op de buik liggen. Egale kleding werkt het beste.
Er kan ook gekozen worden om foto’s te maken van een blote buik. Er moet dan wel op gelet worden dat je voor de fotoshoot begint geen strakke kleding aan hebt gehad. Strakke kleding kan dan namelijk zorgen voor striemen op de buik en dit staat niet mooi op een foto. Mocht je last hebben van straie en je wilt dat ik dit weghaal dan kan ik dit achteraf weghalen met Photoshop.

Achtergrond

De achtergrond is erg persoonlijk.  Bij Fotografie Amelink kan je dan ook kiezen uit verschillende achtergronden en doeken.  Neem eens een  kijkje in mijn blog over achtergronden om te zien welke keuze je hebt bij Fotografie Amelink.
Er kan ook de keuze gemaakt worden om de foto’s buiten te maken. In Deventer heb je erg veel mooie plekken waar je foto’s kunt maken. Zo maak ik zelf de foto’s vaak in het hertenkamp en in het plantsoen op de Worp.

Cliché foto’s

Het is best lastig om creatief te blijven bij een onderwerk wat zo vaak op de foto wordt gezet. Je krijgt dan ook erg vaak cliché foto’s waar niet iedereen op zit te wachten. Ik maak de foto’s altijd in goed overleg zodat ik precies weet wat voor soort foto’s jullie mooi vinden. En ook juist de foto’s die jullie totaal niet mooi vinden.

Zwangerschap foto nienke in het park

Tijdstip

Het is eigenlijk nooit te vroeg of te laat om mooie zwangerschap foto’s te laten maken. Hoe eerder je begint des te meer foto’s je kunt laten maken. Je kan bijvoorbeeld van elke week of elke 4 werken een foto maken. Dit kan je dan verwerken in een mooie serie met eventueel als afsluiter de baby op de buik. Mocht je een serie laten maken dan is het een aanrader om steeds dezelfde setting en kleding te gebruiken. Op deze manier zie je het verschil nog beter.

Accessoires

Ik maak tijdens een zwangerschap shoot (in overleg) gebruik van meerdere accessoires. Zo heb bijvoorbeeld de volgende opties om foto’s mee te maken:

  • Een oude stoel
  • Schapenvachtje
  • Zwangerschap doek
  • Blauw en roze muisjes
  • Echo (zelf meenemen utieraard)
  • Eigen accessoires mag je ook meenemen
Zwangerschap shoot Zwolle

Familie foto’s

Het is ook erg leuk om de rest van de familie bij een zwangerschap shoot te betrekken. Bij Fotografie Amelink mag iedereen van de familie ook kosteloos mee op de foto. En als je zelf leuke ideeën hebt voor de foto’s dan kan dat natuurlijk ook altijd uitgevoerd worden.

Licht

Het belangrijkste van een mooie kwalitatieve foto is een goede lichtbron. Bij Fotografie Amelink maak ik gebruik van professionele studiolampen waardoor het licht altijd perfect geregeld is. Als er wordt gekozen voor een zwangerschap shoot buiten dan kan ik mijn opzet flitser meenemen. En als er te veel zonlicht (niet goed voor een foto) is. Dan kies ik er vaak voor om de foto’s in het bos te maken.

Voorbeeld van een Zwangerschap shoot buiten:

Voorbeeld van een Zwangerschap shoot binnen:

Inspiratie

Om al vast inspiratie op te doen zou je even een kijkje kunnen nemen in mijn portfolio. Hier heb ik meerdere voorbeelden staan van zwangerschap fotoshoots. Ook zou je even een kijkje kunnen nemen op Pinterest. Op Pinterest staan echt super veel foto’s waar je inspiratie uit kunt halen.

Hopelijk heb je een klein beetje een idee gekregen hoe ik te werk ga bij een zwangerschap shoot. En mocht je nu zelf ook een fotoshoot willen bij Fotografie Amelink. Neem  dan even contact op voor het maken van een afspraak. Ik zie je graag voor mijn lens verschijnen.